Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 

În data de 2 iunie 2022, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 4 – Transport Sustenabil, a aprobat prin ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii nr. 888/02.06.2022 demararea procesului de contractare a proiectelor individualizate în cadrul PNRR.

Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) reprezintă documentul strategic al României care fundamentează prioritățile de reformă şi domeniile de investiții pentru aplicarea Mecanismului de Redresare şi Reziliență - MRR la nivel național, fiind elaborat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi reziliență.

Obiectivul componentei 4 este de a spori sustenabilitatea sectorului transporturilor din România prin sprijinirea tranziției verzi și digitale a sectorului. Printre reformele care sprijină investițiile se numără modificări ale reglementărilor pentru a stimula transportul rutier cu emisii zero, a îmbunătăți guvernanța companiilor de stat din sectoarele transporturilor, a îmbunătăți siguranța rutieră, a promova transportul public curat, a promova transferul modal către transportul feroviar și către transportul pe căile navigabile interioare.

Prin urmare, începând cu data prezentei comunicări, beneficiarii eligibili pentru implementarea proiectelor din cadrul PNRR – Componenta 4 – Transport sustenabil vor depune documentele prevăzute în anexa 1, parte integrantă a ordinului mai sus amintit, în vederea semnării contractelor de finanțare.

Pentru implementarea Componentei 4 – PNRR, România beneficiază de o alocare totală de 7.620 mil. Euro.

 Date de contact: Felix Corneliu ARDELEAN, Director General  - Direcția Generală Programe Europene Transport, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; tel: 0374.808.576, fax: 0372 825 570.

 

Text comunicat - descarcare

Click to listen highlighted text!