Bine ati venit la MTIC   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTIC

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a avut astăzi, 30.09.2013, o întrevedere cu Maria Damanaki, comisar european pentru afaceri maritime şi pescuit.

 

Principalele teme de discuţie au vizat necesitatea creionării unei strategii privind Marea Neagră, dar şi strategia privind „creşterea albastră”, în cadrul căreia prioritare sunt: transportul pe rute scurte, noua comunicare privind turismul maritim, cât şi noua politică de pescuit, ca parte a agendei de mediu.

 

Comisarul european pentru afaceri maritime şi pescuit a subliniat importanţa Conferinţei la nivel înalt din Ianuarie, care va fi organizată şi găzduită de către România, prin Ministerul Transporturilor, şi a reiterat importanţa României în stimularea participării tuturor partenerilor strategici, în special Rusia, Turcia şi Ucraina.

 

Totodată, domnia sa a invitat partea română să identifice, împreună cu alte ministere, proiecte pe care Comisia Europeana să le finanteze, mentionând că un criteriu prioritar al Comisiei va fi multifuncţionalitatea acestora.

 

Ministrul Transporturilor  a salutat interesul Comisiei Europene în ce priveşte strategia Mării Negre, subliniind rolul strategic al acesteia în regiune, dar şi potenţialul economic.

 

„Ministerul Transporturilor  va folosi toate instrumentele puse la dispoziţie de către Uniunea Europeană, pentru a asigura creşterea economică din zona Mării Negre”, a precizat Ramona Mănescu.

 

În încheiere, ministrul Transporturilor a asigurat CE de toata implicarea instituţiei pe care o conduce, în privinţa organizării conferinţei regionale la nivel înalt pe tema politicii maritime integrate la Marea Neagră.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!