Bine ati venit la MTIC   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTIC

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu a avut ieri, miercuri 09 octombrie, la Luxemburg, o întrevedere cu ministrul lituanian al Transporturilor, Rimantas Sinkevičius.

 

În spiritul intensificării relaţiilor bilaterale între cele două state, cei doi oficiali au discutat posibilitatea participării României la proiectul de transport feroviar Viking, proiect destinat transporturilor de mărfuri între Marea Baltică şi Marea Neagră, între porturile Klapeida (Lituania) si Odessa/ Kicevsk (Ucraina).

 

Contribuţia CFR Marfă, în calitate de partener în acest proiect, ar consta în preluarea la transport în tranzit a unei părţi din traficul de containere realizat prin Viking pe reţeaua feroviara românească între Giurgiuleşti/Galaţi sau Vadu Siret (implicând transbordarea containerelor) sau Ungheni şi Giurgiu/Ruse. Aceste transporturi ar reprezenta un transfer modal semnificativ de la transportul maritim/naval la transportul feroviar.

Ministrul român al Transporturilor a salutat invitaţia din partea oficialului lituanian, de a fi parte a proiectului Viking, alături de Căile Ferate ale Lituaniei, Belarusului, Ucrainei, Bulgariei şi Republicii Moldova, companii maritime de cargo şi porturile Klaipeda, Illichivsk şi Odessa. Acest lucru se poate materializa printr-un Memorandum de Înţelegere, care va fi pus în discuţie la viitoarea reuniune, din luna decembrie a acestui an.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!