Bine ati venit la MTIC   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTIC

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a verificat astăzi, 23.10. 2013, stadiul lucrărilor la şantierul viitoarei staţii de metrou Academia Militară, ce face parte din tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor, al Magistralei 5 de metrou.

Domnia sa a dorit, astfel, să se asigure că termenele asumate de constructori sunt respectate.

 

„ Lucrările sunt acum în grafic, chiar ieri utilajul a atins un record de 27 de metri parcurşi pe zi. Utilajul care forează în acest moment va ajunge în prima staţie, la Orizont, în jur de 18-19 noiembrie, când va ieşi la suprafaţă. Pe măsură ce lucrările avansează va fi redat şi traficul rutier în zonă, a declarat Ramona Mănescu.


Ministrul a precizat că la fiecare două săptămâni este nevoie ca utilajul să se oprească timp de 3-4 zile, pentru a se monta componentele suplimentare necesare înaintării, atât cele pentru încărcarea pământului, cât şi cele care asigură funcţionarea părţii electrice.


Primul echipament TBM (Tunnel Boring Machine), botezat Sf. Varvara, a fost pus în funcţiune pe 25 Septembrie 2013, urmând cadin 20 noiembrie să înceapă forarea şi cel de-al doilea utilaj, Sf. Filofteia, care va săpa tot de la Academie spre Drumul Taberei, dar pe celălalt sens de mers.


Tronsonul 1 Drumul Taberei - Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, are o lungime totală de circa şase kilometri şi va avea zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!