Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

poza 02032017

 

Joi, 2 martie 2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere   

 

(CNAIR), Ștefan Ioniță, au efectuat o vizită de lucru în județul Botoșani.


Ministrul s-a întâlnit la Palatul Administrativ Botoşani cu parlamentarii botoșăneni și reprezentanți ai autorităților locale. În cadrul întâlnirii, principalul subiect abordat a vizat starea infrastructurii rutiere din judeţ, fiind evidențiate proiectele care au nevoie de finanțare.

 

poza2 02032017

 

Unul dintre obiectivele principale ale vizitei a fost inspectarea drumurilor naţionale din zonă şi găsirea celor mai bune soluţii pentru menținerea lor la un nivel de viabilitate corespunzător, prin programul de întreținere a drumurilor naționale.


În acest sens, a fost inspectat DN 24C Manoleasa - Rădăuți Prut pe secțiunea dintre km 106+650 și km 142+250. Acesta este un sector de drum național de piatră, în lungime de 35,6 km și care necesită asfaltare. Valoarea de execuție a lucrărilor este estimată la 109 690 mii lei.


În perioada ianuarie - decembrie 2016 a fost revizuit Studiul de Fezabilitate. Începând cu luna februarie 2017, CNAIR prin DRDP Iași a intervenit pe toată lungimea de 35,6 km cu lucrări de întreținere curentă, scarificare și reprofilare, completări cu piatră și cilindrare astfel încât să fie asigurat un minim de confort în trafic.


După aprobarea Studiului de Fezabilitate și finalizarea procedurilor de avizare a indicatorilor tehnico - economici aferenți lucrărilor de investiții, prin Hotărâre de Guvern, se va putea demara procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor, termenul estimat fiind august 2017.

“Vrem să identificăm soluții concrete pentru modernizarea acestui drum. A trecut suficient de multă vreme de când oamenii din zonă așteaptă ceva concret pentru realizarea infrastructurii de care au atât de multă nevoie şi facilitarea accesului către Iași sau Suceava, și nu numai.”, a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.


Alte două proiecte importante din judeţul Botoşani sunt DN 28B, Târgu Frumos - Botoșani cu o lungime de 42,8 km şi DN 29D Botoșani - Stefănești cu o lungime de 42,88 km. Documentațiile tehnice aferente reabilitării/modernizării acestor sectoare de drum național vor fi realizate concomitent cu procedurile inițiate în cazul DN 24C.


Ministrul Transporturilor va continua seria de vizite de lucru în perioada următoare și în alte județe, pentru a inspecta principalele obiective de investiții gestionate de unitățile aflate în subordinea ministerului.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!