Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

IMG 0624

 

Ministrul Transporturilor Lucian Șova i-a invitat, marți, 23 octombrie a.c., la sediul ministerului pe membrii Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților și Senat pentru a le prezenta proiectul de Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere.

În cadrul discuțiilor, ministrul Lucian Șova le-a spus celor prezenți că proiectul va parcurge în continuare toate etapele legale.

Ca urmare a discuțiilor purtate atât în cadrul dezbaterii publice organizate de MT, cât și cu acest prilej, se va avea în vedere ca textul Ordinului de ministru să conțină și o prevedere în sensul introducerii criteriului de experiență similară în ceea ce privește activitatea de transport pasageri prin curse regulate fără a fi avut în vedere însă criteriul de vechime pe traseu. De asemenea, au mai fost stabilite o serie de principii care ar putea fi avute în vedere în varianta finală a proiectului supus dezbaterii.

Ministrul Lucian Șova consideră că noile reglementări ale Ordinului privind modificarea regulilor pentru atribuirea licenţelor de traseu la cursele interjudeţene încurajează concurenţa reală pe piaţă.

Proiectul Ordinului de ministru a parcurs până acum etapele procesului de consultare publică prevăzute de dispozițiile legale. În perioada următoare, proiectul de act normativ va intra pe ordinea de zi a ședinței plenului Comisiei de dialog social.

Ministrul Lucian Șova a discutat de mai multe ori despre acest proiect cu reprezentanți ai transportatorilor, inclusiv în cadrul unei dezbateri publice organizate la inițiativa Ministerului Transporturilor. Ministrul își menține disponibilitatea la dialog cu operatorii de transport.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!