Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Word Art13

Marți, 26 martie 2019, începând cu ora 16.00, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și Comisarul European pentru Transport, Violeta Bulc vor participa împreună cu reprezentanții Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați și ai Agenției Executive pentru Inovare și Rețele (INEA), în portul Giurgiu, la ceremonia de botez a navei de semnalizare „CONCORDIA EU 2019”. Nava este unul dintre rezultatele proiectului FAIRway Danube, finanțat din programul Connecting Europe Facility (CEF).

Nava de semnalizare a fost construită la șantierul naval Shipyard ATG Giurgiu, în 14 luni, iar contractul a avut o valoare de 3.350.000 euro. Aceasta este dedicată activității de semnalizare a șenalului pe sectorul românesc de Dunăre.

Obiectivul principal al Proiectului FAIRway Danube, este să implementeze "Master Planul de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil al Dunării și a afluenților săi navigabili" aprobat de toate Ministerele relevante în decembrie 2014. Scopul Master Planului este de a atinge și de a asigura condiții bune de navigație pe tot parcursul anului, prin furnizarea unui nivel minim de servicii.

Informații suplimentare

Proiectul FAIRway Danube are drept scop:

 

Click to listen highlighted text!