Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

WhatsApp Image 2019 05 19 at 14.33.00

Duminică, 19 mai 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, în cadrul vizitei de lucru în județul Galați, au verificat stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Tecuci.

În urma verificărilor la fața locului, Ministrul Răzvan Cuc a constatat că pe o serie de porțiuni ale șantierului nu au fost realizate lucrări ceea ce va duce în mod inevitabil la nerespectarea termenului pentru finalizarea acestui obiectiv.

„Chiar dacă e duminică nu era nici măcar un utilaj. Asta arată slaba mobilizare din teren  și faptul că avertismentele pe care le-au primit, le-au ignorat. Constat că acei constructori care sunt neserioși, așa vor rămâne. Este bătaie de joc la adresa românilor și nu mai tolerez așa ceva!(...)

În 2017 i-am spus antreprenorului că dacă nu se mobilizează și nu începe să lucreze vom lua măsurile care se impun. Din păcate, din punctul de vedere al stadiului fizic, s-a avansat foarte puțin la un obiectiv care trenează de vreo 5 ani de zile, un obiectiv care se putea implementa așa cum spune termenul contractual, în 12 luni. Vorbim de o variantă de ocolire care are 7 kilometri, mai exact 6,94 kilometri. Se putea face. Sunt zone care sunt neatacate din punctul de vedere al implementării (...) M-am săturat de antreprenori neserioși, m-am săturat de antreprenori care vin în România, câștigă o licitație, apoi caută subcontractori să lucreze pentru ei și, așa cum am spus, dacă vii în România și nu îți faci treaba, reziliem contractul. Eu am contractul cu graficul de implementare (...), domnule director Neaga îl aveți, îl reziliați și certificați negativ.

Evaluați de urgență ce mai este de executat și vă rog să scoateți imediat la licitație acest obiectiv pentru că oamenii din Tecuci merită acest lucru, la cât au așteptat. Finanțare este, dar e nevoie și de constructori serioși care să vină și să muncească, nu doar care vin, își iau contractele și apoi caută tot felul de clauze (...)

Din punctul meu nu mai au nicio scuză, am încheiat relația contractuală dintre Compania Națională de Autostrăzi și această firmă neserioasă”, a precizat Ministrul Răzvan Cuc.

Totodată, Ministrul Transporturilor a cerut conducerii CNAIR să urgenteze procedurile astfel încât noul contract pentru centura municipiului Tecuci să poată să fie semnat până la sfârșitul lunii septembrie – octombrie 2019.

În cadrul vizitei, Ministrul Răzvan Cuc a anunțat lansarea în luna august 2019 a procedurilor referitoare la proiectarea și execuția pentru Centura Galațiului și drumul expres Brăila - Galați.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!