Bine ati venit la MTIC   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTIC

61090494 1274048979428162 2480073176529240064 n

Miercuri, 22 mai 2019, în prezența domnului Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților si a unor parlamentari, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, Narcis Neaga au participat la demararea lucrărilor pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești, tronsoanele 1 și 2.

Ministrul Transporturilor a precizat că în ciuda contestațiilor depuse, inclusiv de o firmă care nu a participat la licitație, astăzi a început construcția acestui obiectiv de infrastructură. Totodată, ministrul Răzvan Cuc a remarcat faptul că termenul aferent proiectării a fost substanțial redus.

”Primul mod, lăsat moştenire de tehnocraţi, era acela de a începe construcţia la acest obiectiv undeva în 2025 şi atunci am avut o discuţie cu dl preşedinte Dragnea, şi cu dl Manda, şi cu Olguţa şi le-am spus de varianta lansării procedurii de execuţie şi proiectare în 2017 astfel încât acest drum expres să fie finalizat până la sfârşitul anului 2020. În acel moment s-a luat decizia să mergem pe varianta mult mai rapidă pentru că era normal să avem această abordare pro activă şi iată-ne astăzi în momentul în care începem construcţia drumului de mare viteză Craiova - Piteşti. Acest obiectiv a fost lansat în 8 iulie 2017 în timpul guvernării PSD. Din nefericire, am constatat, cu tristeţe că, aceste proceduri de contestaţii care s-au făcut de-a lungul timpului nu vin decât să blocheze obiectivele. Astfel, în ziua dinaintea finalizării depunerii ofertelor pentru obiectivul Piteşti - Craiova o firmă care nici măcar nu a participat la licitaţie a contestat un mic paragraf din caietul de sarcini. Am ajuns la Curtea de Apel. Ironia sorţii este că un complet de judecată le-a respins contestaţia, firmă care, repet, nu a participat la licitaţie, un alt complet de judecată a admis contestaţia pentru două tronsoane. Nu este nicio problemă pentru că se relansează procedurile şi pentru celelalte două, dar în momentul de faţă asta voiam să vă spun că începem construcţia pentru cele două tronsoane(…)

Astăzi ne aflăm pe primul tronson din drumul de mare viteză Craiova - Piteşti,  care începe de la km 0 de la Craiova. Vom avea un nod rutier care va lega Centura de Nord a Craiovei până la km 17 limită de judeţ Dolj cu Olt, exact unde ne aflăm în acest moment. Drumul expres va traversa teritoriul localităţilor administrative Craiova - Gherceşti - Pieleşti şi Robăneşti, valoarea obiectivului este de 72 de milioane de euro, lungimea este de 17 km.(…)

Lucrările de artă constau în 103 podeţe, 6 pasaje şi 9 poduri, dar i-am spus constructorului un lucru foarte clar: noi vrem să finalizăm acest obiectiv chiar înainte de termen pentru că acest lucru se poate. Pentru acest obiectiv a fost semnat contractul de execuţie şi proiectare în decembrie, proiectarea trebuia să dureze 12 luni şi construcţia 24. Firmele care au câştigat cele două loturi au reuşit să finalizeze, deci se poate. Au reuşit să finalizeze proiectarea în doar patru luni. Automat se va scurta şi perioada de implementare. Totodată, pentru că este necesar să venim şi cu măsuri suplimentare în acest contract s-au prins costuri de accelerare. Noi ne dorim ca aceşti constructori să vină şi să ne consume banii pentru că ei pot lucra 24 de ore non-stop şi în acest sens se vor suplimenta fondurile din contract tocmai pentru a finaliza mult mai rapid aceste obiective. Este vorba de 17 km al acestui obiectiv, este împărţit în trei secţiuni (…)

Tot în acest moment s-au început lucrările şi la Centura Balşului. Acesta este obiectivul pe care constructorul care a câştigat licitaţia la Balş şi l-a asumat că va finaliza Centura Balşului până la sfârşitul acestui an. (…)

În luna august lansăm execuţia la Centura de Sud care tocmai asta va face va veni să degreveze traficul pentru Ford. Deci în luna august lansăm execuţie direct pentru Centura de Sud. Avem buget prevăzut” a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc

 

Click to listen highlighted text!