Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

 WhatsApp Image 2019 06 13 at 11.25.49

 

 

Joi, 13 iunie 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR au verificat stadiul lucrărilor la Autostrada Sebeș – Turda Loturile 1 și 2 și la Autostrada Lugoj – Deva, Loturile 3 și 4.

În cazul lucrărilor la Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș - Turda, Ministrul Răzvan Cuc a fost mulțumit de mobilizarea antreprenorului:

”Deşi acest tronson, când am început eu mandatul, în 2017, era mult întârziat, iată că acum reuşeşte să depăşească ca stadiu fizic cel de al doilea lot, unde lucrează firma din Grecia, astfel că avem propriu-zis 70%. Constructorul şi-a asumat că va finaliza până la sfârşitul anului lotul de autostradă. Lotul 1 este în grafic, felicitări constructorului, a lucrat la structuri, are toate materialele necesare ca să termine toate structurile, tot ce are nevoie ca şi construcţii metalice” a precizat Răzvan Cuc

În cazul Lotului 2, la momentul efectuării vizitei s-a constatat un număr redus al utilajelor pe șantier. Ministrul Transporturilor a precizat că în cazul în care situația de pe Lotul 2 se menține la fel în următoarele două săptămâni, contractul va fi reziliat:

”Eu cred că a trecut partea cu bătaia de joc vis-a-vis de români și deja sfidați statul român. Cred că ați confundat lucrarea la autostradă cu lucrarea la un drum național. Aici lucrați la o autostradă. V-am spus să vă mobilizați. Văd că nu v-ați mobilizat. Suntem în data de 13 iunie. Sfatul meu, ca să mențineți contractul, este următorul: aveți două săptămâni să vă duceți în piață, să căutați antreprenori serioși cu care să încheiați contracte, pe care să le declarați la CNAIR, pentru ca CNAIR să poată să plătească subcontractanți românii pe care îi veți lua (și nu la prețuri derizorii) ca să vă finalizeze lucrarea până la sfârșitul anului. Dacă actele nu le văd la CNAIR făcute până la sfârșitul lunii, reziliez contractul.”  a declarat Răzvan Cuc cu ocazia vizitei pe lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

Vizita de lucru a continuat pe șantierele autostrăzii Lugoj-Deva. Prima oprire a fost pe lotul IV, în zona celebrului „deal al liliecilor”. Aici, municitorii de la la Spedition UMB munceau de zor la terasemente și la consolidarea versantului. Ministrul s-a declarat foarte mulțumit de modul de lucru al companiei, pe care a felicitat-o public pentru mobilizare.

Potrivit acestuia, lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva va fi gata la sfârșitul lunii iulie 2019. Dar, cu o singură condiție: vremea să le permită muncitorilor să lucreze. 

„Am terminat de inspectat loturile 1 și 2 din Sebeș-Turda, și am venit pe loturile 3 și 4 din autostrada Lugoj-Deva. Prima oprire am făcut-o la lotul 4, unde știți foarte bine că avem un antreprenor român, un antreprenor care s-a mobilizat la maximum. Condițiile meteo au fost neprielnice, dar acum că a prins o rază de soare a lucrat cât s-a putut, să avanseze la consolidarea versantului. Chiar îi spuneam la constructor și îl felicitam, pentru că dacă reușea cineva în România să facă o lucrare de un asemenea grad de complexitate și de anvergură, ăla este Umbrărescu. Altcineva nu reușea să o facă, la ce văd eu la momentul acesta în România. Am discutat cu constructorul, care m-a asigurat că la sfârșitul lunii iulie va fi finalizat acest proiect și va putea fi dat în trafic. Asta cu un singur amendament, și aș vrea să nu fiu interpretat greșit: dacă vor continua ploile în ritmul în care au fost în ultima perioadă, adică peste 35 de zile de ploi, bineînțeles că va avea o problemă”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul Răzvan Cuc a reiterat faptul că pentru toate lucrările de infrastructură îşi doreşte ca termenele să fie respectate, să fie respectate standardele de calitate şi subcontractorii români să fie plătiţi la timp.

 

Click to listen highlighted text!