Bine ati venit la MTIC   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTIC

WhatsApp Image 2019 06 15 at 12.03.07

 

Sâmbătă 15 iunie 2019, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorul general CNAIR, au verificat stadiul lucrărilor la Autostrada București - Brașov, Tronson Comarnic - Brașov, Lot 2: sector Predeal - Cristian + racord.

În urma verificărilor la fața locului, Ministrul Răzvan Cuc a constatat o mobilizare corespunzătoare a antreprenorului, iar ritmul în care se realizează lucrările este unul susținut: se lucrează de la 8 dimineața până seara, inclusiv în weekend. O serie dintre lucrări sunt deja realizate: a fost decopertată întreaga suprafață de teren, a fost stabilizat patul de fundare și se lucrează la terasamente și poduri.

”Am decis, astăzi, să fac o inspecție pe șantierul Brașov – Râșnov, unde știți că am deschis lucrările în urmă cu două săptămâni și vedeți că se lucrează. Este un proiect unde vom aplica o metodă nouă. Metoda pe care o aplicăm aici, o vom aplica și pe Autostrada Transilvania pe secțiunea Biharia – Borș. Dăm bani suplimentari constructorului ca să lucreze în permanență. Aici se lucrează, este mobilizat (...) Ritmul este unul bun. Constructorii români își asumă să finalizeze acest obiectiv înainte de termenul stipulat în contract. De astăzi înainte o să fac această comparație ca să nu se spună că sunt un adept al rezilierii contractelor, dar lucrurile au trenat foarte mult timp și nimeni nu mai are răbdare. Dacă unii pot, și ceilalți trebuie să poată în egală măsură. Nimeni nu este mai “cu moț”, un constructor față de celălalt. Diferența este că românii au utilajele în România și au forță de muncă din România în timp ce ceilalți vin și subcontractează. Dacă m-aș duce acum pe șantierul de la Sebeș – Turda, cu siguranță aș constata că nu se lucrează în weekend așa că probabil lucrează firmele care au forță de muncă locală (...) Dacă vremea ne va permite cu siguranță la sfârșitul anului aceeași kilometri de autostradă vor fi finalizați și vor fi deschiși traficului. Sunt bucuros să văd ca anumiți constructori, cu atât mai mult că  sunt români, anticipează situațiile din teren și în loc să aștepte soluții din partea statului, găsesc ei soluții pentru blocajele pe care le întâmpină în executarea contractului.” a declarat Ministrul Răzvan Cuc

Ministrul Răzvan Cuc a reiterat faptul că infrastructura este extrem de importantă și că nu mai acceptă niciun fel de tergiversare cu privire la construcția infrastructurii din România.

 

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!