Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

contract

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractele de finanțare în cadrul POIM 2014-2020 pentru o serie de proiecte care contribuie la atingerea țintelor de absorbție aferente anului 2019.

 

Astfel, a fost transmis către Comisia Europeană proiectul major de realizare a centurii de ocolire a municipiului Bacău, la profil de autostradă, cu o valoare totală de 968.781.763 RON din care contribuția UE este de 689.436.848 RON. Proiectul reprezintă practic prima secțiune a viitoare autostrăzi de pe coridorul Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Suceava-Pașcani.

 

În sectorul feroviar, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată Cluj” în valoare totală de 62.534.057 RON și o finanțare UE de 38.330.345 RON. Proiectul vizează reabilitarea structurilor de cale ferată aparținând Regionalei de cale ferată Cluj, contribuind astfel la creșterea vitezei de circulație a trenurilor precum și la sporirea gradului de siguranță a transportului pe calea ferată.

 

În sectorul naval a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Amenajarea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene în regim de bac între localitățile Isaccea-Orilovka (RO-UK)” cu o valoare totală de 6.889.997 RON și o finanțare UE de 4.649.837 RON.

 

Prin semnarea acestor contracte de finanțare, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport, a creat posibilitatea rambursării din fonduri europene  a cheltuielilor efectuate până în acest moment  în cadrul acestor proiecte, cheltuieli în valoare de aprox. 160 mil. euro.

E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!