Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 29.08.2019

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 09.09.2019

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

Articolul IV din Hotărârea Guvernului nr. 693/2018 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 899/2003 privind stabilirea condițiilor referitoare la aprobarea de model pentru aparatul de control în transporturile rutiere, la omologarea de tip a limitatoarelor de viteză, precum și a condițiilor de montare, reparare, reglare și verificare a aparatelor de control în transporturile rutiere și a limitatoarelor de viteză, prevede ca Ministerul Transporturilor să modifice Reglementările privind condițiile de montare, reparare și verificare a tahografelor și a limitatoarelor de viteză, precum și de autorizare a operatorilor economici care desfășoară astfel de activități - RNTR 8, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 181/2008. Ca urmare, OMT nr. 181/2008 a fost modificat în consecință, clarificându-se procedural aspectele referitoare la atestarea personalului operatorilor economici care efectuează inspecția tahografelor precum și cele referitoare la autorizarea și supravegherea operatorilor economici care desfășoară activități de instalare, reparare sau inspecție a tahografelor și a limitatoarelor de viteză.

Cu această ocazie au fost actualizate și completate prevederile referitoare la instalarea, repararea și inspecția tahografelor ca urmare a introducerii a tahografelor digitale de a doua generație (inteligente).

Pentru punerea în aplicare a prevederilor Regulamentului (UE) 2018/502 privind instalarea, repararea și inspecția tahografelor inteligente era necesară furnizarea de către producătorii de tahografe a unor informații suplimentare care să permită elaborarea prevederilor specifice din proiectul de ordin. Deoarece aceste informații au fost disponibile numai începând cu al doilea trimestru al anului 2019, proiectul de ordin a fost finalizat după termenul prevăzut la art. IV din HG nr. 693/2018.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

 

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 Dragomir Florin Iulian 04.09.2019 
 Florin Dragomir  09.09.2019
Laurentiu Soare 09.09.2019
prim unio 09.09.2019
prim unio  09.09.2019
prim unio 09.09.2019
csaszar iulian 09.09.2019
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!