Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 25.03.2020

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 06.04.2020

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

În urma analizei celor două moduri de asigurare a serviciului de pilotaj, conform art. 50 alin. (1) lit. a) și lit. b) din O.G. nr. 22/1999, coroborat cu prevederile Regulamentului (UE) 352/2017 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 februarie 2017 de stabilire a unui cadru privind furnizarea de servicii portuare și a normelor comune privind transparența financiară a porturilor respectiv:

  1. a) prin corpul de piloţi aparţinând administraţiei portuare și/sau de cale navigabilă;
  2. b) prin intermediul unor operatori economici specializaţi, autorizaţi în conformitate cu prevederile legale, pe bază de contract încheiat în mod nediscriminatoriu între administraţia portuară și/sau de cale navigabilă şi respectivii operatori economici.

Rezultatul analizei efectuate este neintroducerea competiției în desfășurarea serviciului de pilotaj în porturile și pe căile navigabile interioare unde efectuarea serviciului de pilotaj al navelor maritime și fluviomaritime este obligatorie, în principal, din următoarele considerente:

  1. competiția în pilotaj împiedică realizarea unui serviciu eficient și crește costurile totale ale acestuia;
  2. în condiții de concurenţă siguranța serviciului de pilotaj este compromisă;
  3. conform Capitolului II din Regulamentul (UE) 352/2017 serviciul public de pilotaj a fost exceptat de la aplicarea regulilor concurențiale;

piloții trebuie să acționeze cu deplină integritate, fără presiune comercială, pentru a putea realiza siguranța, securitatea și sustenabilitatea ecologică a serviciului.

Până la 31.12.2020 administrațiile portuare și/sau de cale navigabilă trebuie să ia toate măsurile necesare din punct de vedere organizatoric, financiar și logistic astfel încât, începând cu data de 01.01.2021 să asigure efectuarea serviciului de pilotaj al navelor maritime și fluviomaritime prin corpul propriu de piloți.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor  - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.00

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

 APMI Tomis
30.03.2020 
 APM TRIDENT 02.04.2020
Marinela Plamadeala 03.04.2020
CANAL SEA SERVICES SRL 03.04.2020

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

Sedinta de dezbatere publica

Anunt - publicat 06.04.2020

Datele necesare pentru acces:

Link-ul aferent ședinței: https://zoom.us/j/213720959?pwd=Wkt1NnhjQm9EaEJOVjgvYWRTcnVNdz09

ID ședință: 213 720 959

Parolă: 594348

Accesul în ședință va fi permis începând cu ora 09.00. Ședința de dezbatere publică propriu-zisă va începe la ora 10.00.

 

Minuta sedintei - publicata 16 aprilie 2020

 10.04.2020

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!