Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 11.09.2020

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 22.09.2020

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

 

În conformitate cu prevederile art. 361 alin. (1) şi art. 288 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum şi cu prevederile O.G. nr. 112/2000 pentru reglementarea procesului de scoatere din funcţiune, casare şi valorificare, după caz, a activelor corporale care alcătuiesc domeniul public al statului şi al unităţilor administrativ- teritorialese propune trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al statului, a unor mijloace fixe aflate în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi în concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R“ - S.A. de pe raza de activitate a Sucursalelor Regionale CF Craiova şi Brașov, în vederea scoaterii din funcţiune, casării şi valorificării după caz.

Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Craiova sunt propuse pentru disponibilizare mijloace fixe aferente staţiilor de cale ferată Triaj Piatra Olt şi Afumaţi, din cauza faptului că au un grad avansat de uzură, nu mai prezintă utilitate funcţională ca urmare a sistării activității din stații și nu mai pot fi utilizate în scopul pentru care au fost construite.

Mijloacele fixe în cauză aparțin domeniului public al statului, fac parte din categoria Instalaţii fixe de siguranţă şi de conducere operativă a circulaţiei feroviare interoperabile respectiv Alte instalaţii şi clădiri aferente infrastructurii feroviare interoperabile şi reprezintă o clădire şi două cabine.

Pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Brașov sunt propuse pentru disponibilizare mijloace fixe  aferente staţiei de cale ferată Braşov Triaj, din cauza  suspendării activităţii de triere. Pierderea utilității funcționale a condus în timp la degradarea/deteriorarea accelerată datorită intemperiilor și a materialelor din care sunt construite.

Mijloacele fixe în cauză aparțin domeniului public al statului, fac parte din categoria Triajul de reţea Braşov, linii interoperabile şi reprezintă 4 cabine de tipul cabine de acari.

În anexa la proiectul de act normativ sunt prezentate datele de identificare ale mijloacelor fixe exclusiv terenuri de pe raza de activitate a Sucursalelor Regionale C.F. Craiova şi Brașov.

Mijloacele fixe în cauză nu sunt sub incidenţa prevederilor Legii nr. 6 / 2008 privind regimul juridic al patrimoniului tehnic şi industrial, nu fac obiectul Legii nr. 422 / 2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu fac obiectul unor litigii aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, al unor cereri de revendicare/reconstituire şi nici al notificărilor formulate în temeiul Legii nr. 10/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare și nu sunt grevate de sarcini.

De asemenea, scoaterea din funcţiune a acestor mijloace fixe nu afectează circulaţia feroviară pe liniile de circulaţie aferente proiectului.

Proiectul de act normativ are în vedere scoaterea din funcţiune, casarea şi valorificarea, după caz, a mijloacelor fixe având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul proiect de hotărâre de guvern și modificarea Anexei nr. 16 la HG nr. 1.705/2006.

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

 

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la ministerul Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

   
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!