Bine ati venit la MTI   Click to listen highlighted text! Bine ati venit la MTI

Data publicării: 06.11.2020

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 17.11.2020

 

Grup ţintă

Toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri/opinii/sugestii cu privire la proiectul de act normativ.

 

Scurta descriere a reglementării:

Modificarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr.1493/2017 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru realizarea de investiții în infrastructura aeroportuară, aferentă Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020), Axa Prioritară 2 Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Obiectivul specific 2.3 - Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a Aeroporturilor are ca temei prevederile Deciziei C(2020) 4349 din 02.07.2020 de modificare a Regulamentului (UE) nr.1407/2013 în ceea ce privește prelungirea aplicării sale și de modificare a Regulamentului (UE) nr.651/2014 în ceea ce privește prelungirea aplicării sale și ajustările relevante pentru prelungirea aplicabilității schemei de ajutor de stat și prevederile Deciziei CE C(2018) 8.890 din 12.12.2018 de modificare a Deciziei de punere în aplicare C(2015) 4823 de aprobare a anumitor elemente din Programul Operațional "Infrastructură Mare" pentru sprijinul din partea Fondului european de dezvoltare regională și a Fondului de coeziune în temeiul obiectivului referitor la investițiile pentru creștere și locuri de muncă din România pentru actualizarea ratelor de cofinanțare în cadrul bugetului schemei.

              Astfel, potrivit modificărilor aduse la Regulamentul (UE) nr.651/2014, articolul 2, punctul 5, Comisia a decis să prelungească cu trei ani perioada de aplicare a normelor privind ajutoarele de stat care ar expira la sfârșitul anului 2020:

            „Art.2. 5.Regulamentul se aplică până la 31 decembrie 2023”.

            Urmare a prelungirii perioadei de aplicare a Regulamentului (UE) nr.651/2014 al Comisiei este necesară și prelungirea perioadei de aplicare a măsurii de ajutor de stat exceptate în temeiul regulamentului și instituită prin Ordinul nr.1493/2017.

       Schema instituită prin Ordinul nr.1493/2017 se modifică, astfel încât aplicabilitatea sa să fie extinsă până la data de 31.12.2023.

De asemenea, la art.13 a fost actualizat și bugetul schemei de ajutor de stat și defalcarea acestuia pe ani ca urmare a prelungirii schemei și a majorării ratei de cofinanțare UE de la 75% la 85% pentru sectorul de transport în conformitate cu prevederile Deciziei CE nr.C (2018) 8890/12.12.2018. De asemenea, a fost adăugată sintagma “bugetul local” pentru asigurarea cofinanțării publice.

         O altă modificare are în vedere schimbările organizatorice de la nivelul furnizorului de ajutor de stat și a administratorului schemei. Astfel, schema a fost actualizată cu noile denumiri ale ministerelor implicate, respectiv Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, dar și cu adresele oficiale de internet ale celor două instituții.

    

 

Documente supuse consultării
Instrument de motivare

Text proiect

Anexa

  

Documentele pot fi consultate şi în cadrul Punctului de Informare de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Conunicațiilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G.

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului

 

Coordonate de contact

 

Propunerile/opiniile/sugestiile celor interesaţi pot fi transmise prin cel puţin una din următoarele modalităţi:

  • Prin poştă la adresa Ministerul Transporturilor – Direcţia  Comunicare, Relaţia cu  Sindicatele, Patronatele si Organizaţiile  Neguvernamentale – Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti

  • Prin depunere la Registratura Ministerului Transporturilor - Bdul Dinicu Golescu, nr. 38, sector 1, Bucureşti, Poarta G

  • Prin fax la numărul de telefon 021-319.61.29

  • Prin poşta electronică la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

  • Prin formularul E-consultare

 

ÎN SITUAȚIA ÎN CARE DORIȚI CA NUMELE ȘI PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ (SAU DENUMIREA PERSOANEI JURIDICE) SĂ NU APARĂ ÎN TABELUL CU PROPUNERI PRIMITE DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE AVEM RUGĂMINTEA SĂ SPECIFICAȚI ACEST LUCRU LA SFÂRȘITUL DOCUMENTULUI TRANSMIS DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ

 

Propuneri primite

 

Propuneri primite de la

Data receptiei

   
   

 

 

Documente conexe

 

Prezentat în

Şedinţa

Data

 

E-consultare
In cadrul acestei rubrici se vor indica articolele din proiectul de act normativ pentru care exista o propunere de modificare
Selecteaza fisierul
E-petitie
Selecteaza fisierul
E-cerere544
Selecteaza fisierul
Click to listen highlighted text!